Vprašanje:

Imam možnost menjave službe. Zaposlili bi me za 1 mesec poskusno. Kaj se zgodi, če me potem npr. odpusti? Dobim nadomestilo?
 

Odgovor:

Da, v kolikor izpolnjujete ostale pogoje za pridobitev nadomestila za brezposelnost.

Redna odpoved pogodbe o zaposlitvi zaradi neuspešno opravljenega poskusnega dela ni razlog zaradi katerega ne bi bili upravičeni do nadomestila za brezposelnost.

e-obrazec - Redna odpoved pogodbe o zaposlitvi - neuspešno opravljeno poskusno delo

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kakšni so odpovedni roki pri prekinitvi pogodbe o zaposlitvi?

Informiran.si - Kakšne možnosti ima delavec, ki želi odpovedati pogodbo o zaposlitvi?

Informiran.si - Poskusno delo - daj se lahko sklene, kakšne so omejitve, kaj, če je neuspešno, kdaj delavcu pripade odpravnina?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!