Vprašanje:

Je delodajalec, po prenehanju delovnega razmerja, neizkoriščen dopust zaradi bolniške, dolžan plačati?

 

Odgovor:

V kolikor delavec dopusta ne more izkoristiti iz objektivnega razloga, zaradi razloga, ki ga ni mogel predvideti in na katerega ni imel vpliva, se lahko delavec in delodajalec, ob prenehanju delovnega razmerja, dogovorita za nadomestilo oz. za za odškodnino za neizkoriščen dopust.

e-obrazec - Sporazum o denarnem nadomestilu (odškodnini) za neizkoriščen dopust ob prenehanju delovnega razmerja

Kdaj delavcu odškodnina pripada in kdaj ne, se presoja v vsakem primeru posebej.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabi

Informiran.si - Kako odpoved pogodbe vpliva na izplačan regres in dodeljen dopust?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!