Vprašanje:

Pogodba od 1.3.-31.8.2018. Otrok bo 21.7 star 15 let. Pripada dopust za otroka? Pravijo, da se ne upošteva.


Odgovor:

Zakon o delovnih razmerjih določa kriterije na podlagi katerih se določi letni dopust, ne določa kako se dopust določi, ko delavec kriterije izpolni med letom.

Načeloma pa v praksi prevladuje načelo, da se upoštevajo kriteriji, ki veljajo ob odmeri letnega dopusta. Glede na to, da se vam je v vašem primeru letni dopust odmeril do 31.3., ko otrok še ni dopolnil 15 let, bi se vam moral ta otrok pri odmeri dopusta upoštevati.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!