Vprašanje:

Prosim za razlago 54. člena ZDR in sicer, kaj pomeni pogodba za določen čas za delavce, ki so vezani na mandat organa?

 

Odgovor:

Zakon o delovnih razmerjih v 54. členu določa primere, ko se pogodba o zaposlitvi lahko izjemoma sklene za določen čas. Med te spadajo tudi voljeni in imenovani funkcionarji oziroma drugi delavci, ki so vezani na mandat organa ali funkcionarja v lokalnih skupnostih, političnih strankah, sindikatih, zbornicah, društvih in njihovih zvezah.

Pogodba teh delavcev je tako vezana na mandat organa in njihova pogodba o zaposlitvi običajno preneha s prenehanjem mandata tega organa. Bolj konkretno trajanje pogodbe o zaposlitvi določa pogodba o zaposlitvi. Zato je potrebno za konkreten odgovor preveriti določila te konkretne pogodbe.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Podrobnosti o pogodbi o zaposlitvi za določen čas, ki jih morda ne poznate, a so zelo pomembne

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!