Vprašanje:

Stara sem 54 let in 6 mesecev. Ženska. Lahko delam nočne? Borza mi ponuja takšno zaposlitev.

 

Odgovor:

Načeloma je odgovor da.

Po 199. členu Zakona o delovnih razmerjih delodajalec starejšemu delavcu, torej delavcu starejšemu od 55 let, ne sme odrediti nadurnega ali nočnega dela, brez njegovega pisnega soglasja.

Glede na to, da še niste stari 55 let, se vam nočno delo lahko odredi. Delodajalec vam nočno delo lahko odredi tudi, ko boste dopolnili 55 let, a le če boste za to takrat podali soglasje.

e-obrazec - Soglasje delavca za nočno in/ali nadurno delo

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdo in kdaj lahko opravlja nadurno delo?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!