Vprašanje:

Invalid 3. kategorije s pogodbo za določen čas. Je po poteku pogodbe upravičen do nadomestila ali ostane v breme delodajalcu?
 

Odgovor:

Po poteku delovnega razmerja, dejstvo, da se je pogodba za določen čas iztekla, ni razlog, da delavec ne bi bil upravičen do nadomestila za brezposelnost.

Do nadomestila za brezposelnost je delavec tako upravičen, v kolikor izpolnjuje ostale pogoje.

  • če je bil pred nastankom brezposelnosti zavarovan za primer brezposelnosti najmanj devet mesecev v zadnjih 24 mesecih oziroma
  • če je mlajši od 30 let in je bil pred nastankom brezposelnosti zavarovan najmanj šest mesecev v zadnjih 24 mesecih,
  • če so bili plačani prispevki za zavarovanje za primer brezposelnosti (razen ko prispevki niso plačani, ko, delodajalec kot zavezanec za plačilo pa prispevkov ni plačal).

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Podrobnosti o pogodbi o zaposlitvi za določen čas, ki jih morda ne poznate, a so zelo pomembne

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!