Vprašanje:

Neenakomerno razporejen delavni čas 40 ur tedensko. Moram biti vikend pred in po dopustu prost? Dopust: 11.6.-22.6.
 

Odgovor:

Za natančen odgovor bi bilo potrebno preveriti določila glede delovnega časa v vaši pogodbi o zaposlitvi in vaši kolektivni pogodbi.

Zakon o delovnih razmerjih glede tedenskega počitka določa, da ima v obdobju sedmih zaporednih dni pravico do počitka v trajanju najmanj 24 neprekinjenih ur. Če mora delavec zaradi objektivnih, tehničnih in organizacijskih razlogov delati na dan tedenskega počitka, se mu zagotovi tedenski počitek na kakšen drug dan v tednu.

Minimalno trajanje tedenskega počitka, se upošteva kot povprečje v obdobju 14 zaporednih dni.

Zakon tako ne določa vikenda oz. nedelje kot prostega dne. Določa le, da delavcu za delo v nedeljo pripada dodatek za posebne pogoje dela, ki izhajajo iz razporeditve delovnega časa.

V kolikor iz vaše razporeditve delovnega časa izhaja, da ste dolžni delati na vikenda pred in po dopustu ste delo dolžni opravljati. 

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!