Vprašanje:

Lahko delodajalec premesti invalida na drugo delovno mesto zgolj po svoji presoji o ustreznosti dela? Kaj lahko naredim?
 

Odgovor:

Predvidevamo, da gre v vašem primeru za sklenitev pogodbe o zaposlitvi za delovno mesto, ki ustreza preostali delov invalida (predvidoma) 3. kategorije.

Delodajalec mora takšnega delavca prerazporediti na delovno mesto, ki ustreza njegovi preostali delovni zmožnosti in ne sme poslabšati njegove invalidnosti ne sme poslabšati.

Če delavec meni, da delovno mesto, na katerega ga razporedi delodajalec ni ustrezno, lahko zahteva dopolnilno mnenje invalidske komisije o ustreznosti njegovega delovnega mesta.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!