Vprašanje:

Zaposlen sem kot varnostnik že več kot 10 let. Sem upravičen do jubilejne nagrade? Delodajalec pravi da ne. Kaj lahko storim?
 

Odgovor:

Jubilejna nagrada ni določena v Zakonu o delovnih razmerjih, ampak jo opredeljujejo posamezne kolektivne pogodbe, interni akti delodajalca in posamezne pogodbe o zaposlitvi.

Kolektivna pogodba za dejavnost zasebnega varovanja res ne določa možnosti izplačila jubilejnih nagrad glede na trajanje zaposlitve. V kolikor je ne določa interni akt, ki ga je sprejel delodajalec ali vaša pogodba o zaposlitvi, vam jubilejna nagrada ne pripada.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!