Vprašanje:

Delavec ima pogodbo o zaposlitvi za določen čas 1.5 leta. Po 4 mesecih mu je dana odpoved iz poslovnega razloga. Je upravičen do odpravnine?
 

Odgovor:

Ne. Pri odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga delavcu pripada odpravnina po 108. členu Zakona o delovnih razmerjih, ki določa, da delodajalcu pripada odpravnina, če je pri delodajalcu zaposlen vsaj eno leto. Za delo pri delodajalcu se šteje tudi delo pri njegovih pravnih prednikih.

Glede na trajanje zaposlitve 4 mesece, delavcu odpravnina ne pripada. Dejstvo, da je delavec zaposlen za določen čas, v tem primeru ni pomembno.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Podrobnosti o pogodbi o zaposlitvi za določen čas, ki jih morda ne poznate, a so zelo pomembne

Informiran.si - Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?

Informiran.si - Kako delodajalec poda redno odpoved pogodbe o zaposlitvi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!