Vprašanje:

Kaj lahko naredim, če mi delodajalec pošlje potrdilo o prekinitvi delovnega razmerja, 4 dni po že iztečeni pogodbi?
 

Odgovor:

Predvidevamo, da se vprašanje nanaša na iztek pogodbe o zaposlitvi za določen čas. Delodajalec delavca zakonsko ni dolžan obvestiti o poteku delovnega razmerja, je pa vsekakor, v izogib pravnim posledicam, priporočljivo, da ga obvesti.

e-obrazec - Obvestilo o prenehanju veljavnosti pogodbe o zaposlitvi, sklenjene za določen čas

56. člen Zakona o delovnih razmerjih namreč določa, da se, če je pogodba o zaposlitvi za določen čas sklenjena v nasprotju z zakonom ali kolektivno pogodbo ali če ostane delavec na delu tudi po poteku časa, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, šteje, da je delavec sklenil pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas.

V kolikor ste na delu ostali tudi po poteku pogodbe o zaposlitvi, lahko od delodajalca zahtevate sklenitev delovnega razmerja za nedoločen čas. V primeru spora tudi s tožbo na delovnem sodišču.

e-obrazec - Poziv delavca delodajalcu za izstavitev pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas - delo po poteku pogodbe za določen čas

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Podrobnosti o pogodbi o zaposlitvi za določen čas, ki jih morda ne poznate, a so zelo pomembne

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!