Vprašanje:

Mati in sodelavke so delale in so ugotovile, da jim ni bila plačana pokojninska doba. Kaj lahko storijo?

 

Odgovor:

V kolikor delodajalec in plačeval obveznih prispevkov, predlagamo, da se mati in sodelavke obrnejo in podajo prijavo na FURS.

e-obrazec - Prijava delodajalca finančni upravi zaradi nepravilnosti pri obračunu plač in prispevkov

Dodatno je delodajalec dolžan delavcu, ki mu je bila povzročena škoda pri delu ali v zvezi z delom, to škodo povrniti, po splošnih pravilih civilnega prava.

Ta odškodninska odgovorno velja tudi na škodo, ki jo je delodajalec povzročil delavcu s kršenjem pravic iz delovnega razmerja.

Več informacij najdete na spodnjih povezavah:

Informiran.si - FURS bo preverjal izplačilo prispevkov delavecev za nazaj

Informiran.si - Kdo odgovarja za povzročeno škodo na delovnem mestu?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!