Vprašanje:

Sem upravičen do nadomestila, če poskusno delo ne opravim uspešno?
 

Odgovor:

Eden od pogojev, da ste upravičeni do prejemanja nadomestila za brezposelnost je, da delovno razmerje ne preneha po vaši krivdi.

V primeru odpovedi zaradi neuspešno opravljenega dela, gre za redno odpoved pogodbe o zaposlitvi s strani delodajalca.

e-obrazec - Redna odpoved pogodbe o zaposlitvi - neuspešno opravljeno poskusno delo

Iz tega vidika ste tako odpoved ni ovira, na podlagi katere ne bi bili upravičeni do nadomestila, seveda v kolikor izpolnjujete ostale pogoje za prejemanje nadomestila.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Vse o poskusnem delu - Kdaj se lahko sklene, kakšne so omejitve, kaj če je neuspešno, kdaj delavcu pripade odpravnina?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!