Vprašanje:

Lahko delavca, ki je dobil odpoved iz poslovnih razlogov ponovno zaposliš? Mu za polovični delovni čas pripada nadomestilo?
 

Odgovor:

Načeloma je odgovor da. Seveda v kolikor je prenehal poslovni razlog iz katerega je delavec prejel prvotno odpoved.

e-obrazec: Pogodba o zaposlitvi

Kar se tiče nadomestila za brezposelnost. Delavec, ki išče zaposlitev s polnim delovnim časom in sklene pogodbo o zaposlitvi s krajšim delovnim časom od polnega, obdrži pravico do sorazmerne višine denarnega nadomestila oziroma plačila prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje za preostali čas upravičenosti. Za uveljavitev te pravice je potrebno izpolniti zahtevek (OBR. ZRSZ-SV/1-3).

Več informacij najdete v spodnjem članku:

Informiran.si - Kako poteka sklenitev pogodbe o zaposlitvi?

Informiran.si - Kako delodajalec poda redno odpoved pogodbe o zaposlitvi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!