Vprašanje:

Dobil višje delovno mesto s pripravništvom 2x6 mesecev, vendar brez odločbe in višje plače. Delo opravljam s staro odločbo. Ali je možna tožba za povrnjen denar in odločbo?
 

Odgovor:

Sama podlaga za opravljanje pripravništva je Zakon o delovnih razmerjih (členi od 120. do 124.), čeprav je podrobneje pripravništvo urejeno v posameznih kolektivnih pogodbah.

Če opravljate pripravništvo brez ustrezne pogodbe in plače, se lahko obrnete na delovni inšpektorat, oz. vložite tožbo na pristojno delovno sodišče.

Za bolj podroben odgovor pa bi na žalost potrebovali bolj podroben opis situacije, ki ga lahko pošljete tu...

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!