Vprašanje:

Z obstoječega delovnega mesta z novo pogodbo na drugo del mesto zaradi kategorije invalidnost na 4 ure in spet nazaj. Podpišem?
 

Odgovor:

Vsekakor je potrebno omeniti, da bi za odgovor, ali podpisati pogodbo ali ne, morali videti vsebino te pogodbe.

Načeloma pa lahko kot invalid III. kategorije opravljate delo, ki ustreza vaši preostali delovni zmožnosti, opravljanje dela pa poteka s krajšim delovnim časom.

Delodajalec mora spoštovati odločbo Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje odločbo, kjer so navedene omejitve dela, ki ga lahko opravljate. Delo mora tako potekati v okviru in ob upoštevanju omejitev, ki so navedene v odločbi invalidske komisije.

Če menite, da delovno mesto ni ustrezno, lahko zahtevate dopolnilno mnenje invalidske komisije o ustreznosti vašega delovnega mesta. Delodajalec vam mora, kot omenjeno, zagotoviti delovno mesto, skladno z odločbo, če tega ne more zagotoviti, pa vam lahko odpove pogodbo o zaposlitvi. V tem primeru Vam pripada odpravnina.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!