Vprašanje:

Z današnjim dnem mi je potekla 2-mesečna pogodba za usposabljanje za delovno mesto. Jutri grem delat. Nisem dobil v podpis nove pogodbe.
 

Odgovor:

Najprej bi morali vedeti, ali imate sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za določen čas 2. mesecev (v kateri je lahko določeno tudi poskusno delo) ali pa ste vključeni v  program usposabljanja na delovnem mestu ZRSZ.

Usposabljanje na delovnem mestu poteka brez sklenjenega delovnega razmerja, delodajalci pa sodelujejo v programu na podlagi javnega povabila in sklenjene pogodbe o izvedbi usposabljanja, ki ga sklenejo z Zavodom.

V kolikor želi delodajalec po poteku programa sodelovati z vami, vas mora zaposliti oz. z vami skleniti pogodbo o zaposlitvi.

e-obrazec - Pogodba o zaposlitvi

V primeru, da imate sklenjeno pogodbo o zaposlitvi, lahko o delodajalca, v kolikor boste delo opravljali tudi po poteku pogodbe o zaposlitvi, zahtevate izstavitev pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas, saj se na podlagi 56. člena šteje, da ste sklenili pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas.

e-obrazec - Poziv delavca delodajalcu za izstavitev pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Vse o poskusnem delu - Kdaj se lahko sklene, kakšne so omejitve, kaj če je neuspešno, kdaj delavcu pripade odpravnina?

Informiran.si - Podrobnosti o pogodbi o zaposlitvi za določen čas, ki jih morda ne poznate, a so zelo pomembne

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!