Vprašanje:

Nova pogodba bo ponovno podaljšana za 6 mesecev. Je še vedno lahko prisotno poskusno delo?
 

Odgovor:

V pogodbi o zaposlitvi se delavec in delodajalec lahko dogovorita o poskusnem delu.

Poskusno delo lahko traja največ šest mesecev in se lahko podaljša v primeru začasne odsotnosti z dela.

e-obrazec - Sporazum o podaljšanju poskusnega dela

e-obrazec - Pogodba o zaposlitvi

Kot omenjeno, se lahko poskusno delo podaljša le, v kolikor je bil delavec dlje odsoten. V primeru, da je delavec že sklenil pogodbo o zaposlitvi za določen čas - 6 mesecev, v kateri je bilo dogovorjeno poskusno delo - 6 mesecev, poskusnega dela nova pogodba za isto delovno mesto ne more vsebovati, razen v kolikor gre za trajnejšo odsotnost delavca.

V tem primeru bi namreč poskusno delo za isto delovno mesto, četudi v novi pogodbi o zaposlitvi, neupravičeno trajalo več kot 6 mesecev.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Vse o poskusnem delu - Kdaj se lahko sklene, kakšne so omejitve, kaj če je neuspešno, kdaj delavcu pripade odpravnina?

Informiran.si - Podrobnosti o pogodbi o zaposlitvi za določen čas, ki jih morda ne poznate, a so zelo pomembne

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!