Vprašanje:

Pripadajo dnevnice, če podjetje uredi nastanitev za 14 dni in 3 obroke izven kraja bivanja? 
 

Odgovor:

Delodajalec je za službeno pot v tujino dolžan izplačati dnevnice v višini kot je navedena v Uredba o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja, razen če je v internem aktu delodajalca določen višji znesek. Dnevnica je povprečni strošek zaposlenega na službeni poti, ki lahko vključuje tudi strošek prenočevanja in prehrane. V kolikor je nastanitev in prehrana zagotovljena, to vpliva na višino in ne na upravičenost do dnevnice.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!