Vprašanje:

Oče je dobil 3 kategorijo. Zavrnili pa so mu dodatek za izplačilo, saj delodajalec nima dela zanj. Zdravljenje se traja. Kaj lahko naredimo?
 

Odgovor:

Oče bo upravičen do opravljanja dela, skladno z njegovo preostalo delovno zmožnostjo in s krajšim delovnim časom. Kakšno je to delo oz. kakšne so omejitve glede opravljanja tega dela je določeno v odločbi Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Delodajalec mu mora tako zagotoviti delo skladno, v okviru in ob upoštevanju omejitev, ki so navedene v odločbi invalidske komisije.

Če bo minil, da delovno mesto ki ga bo ponudil delodajalec ne bo ustrezno, bo lahko zahteval dopolnilno mnenje invalidske komisije o ustreznosti tega delovnega mesta.

Če delodajalec ustreznega delovnega mesta ne bo mogel zagotoviti, pa bo očetu lahko podal odpoved pogodbe o zaposlitvi. V tem primeru mu pripada odpravnina.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako delodajalec poda redno odpoved pogodbe o zaposlitvi?

Informiran.si - Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!