Vprašanje:

Delam v gospodarstvu. Leta 2017 sem bil star 50 let. Mi pripada kaj več dopusta in po katerem členu?
 

Odgovor:

Glede na to, da niste navedli drugače, vam lahko podam le odgovor o odmeri dopusta, kot se odmeri po Zakonu o delovnih razmerjih. Pri tem lahko drugačen način odmere oz. dodatni dopust določa vaša kolektivna pogodba ali interni akt delodajalca.

Po določilih Zakona o delovnih razmerjih je do dodatnih 3 dni dopusta upravičen starejši delavec, invalid, delavec z najmanj 60-odstotno telesno okvaro.

Starejši delavec je delavec starejši od 55 let. S starostjo 50 let, tega pogoja še ne izpolnjujete.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!