Vprašanje:

15.1. sem pričela delati. 26.1. sem se poškodovala na delu. 14.2. poteče poizkusna doba. Pogodbe ne bodo podaljšali. Dopust, odpravnina?


Odgovor:

Najprej glede dopusta. Delavec, ki se zaposli ali ki mu delovno razmerje preneha med koledarskim letom, je upravičen do sorazmernega dela dopusta, torej 1/12 za vsak dopolnjen mesec dela.

Glede odpravnine. V kolikor gre za redno odpoved pogodbe o zaposlitvi zaradi neuspešno opravljenega poskusnega dela, do odpravnine niste upravičeni, ker niste dosegli pogoja vsaj 1-leta dela pri delodajalcu.

 V kolikor gre za potek pogodbe o zaposlitvi za določen čas, pa vam pripada odpravnina v višini 1/5 vaše povprečne mesečne plače za polni delovni čas iz zadnjih treh mesecev oziroma iz obdobja dela pred prenehanjem pogodbe o zaposlitvi za določen čas.

Do te odpravnine niste upravičeni, če:

  • je bila pogodba sklenjena zaradi nadomeščanja začasno odsotnega delavca,
  • je bila pogodba sklenjena zaradi opravljanja sezonskega dela, ki traja manj kot tri mesece v koledarskem letu,
  • je bila pogodba sklenjena zaradi za opravljanje javnih del oziroma zaradi vključitve v ukrepe aktivne politike zaposlovanja v skladu z zakonom,
  • bi v času trajanja ali po poteku pogodbe o zaposlitvi za določen čas z delodajalcem sklenili pogodbo za nedoločen čas,
  • bi nadaljevali z delom na podlagi pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas,
  • bi zavrnili pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas za ustrezno delo, ki bi vam ga ponudil delodajalec po poteku pogodbe o zaposlitvi za določen čas.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Podrobnosti o pogodbi o zaposlitvi za določen čas, ki jih morda ne poznate, a so zelo pomembne

Informiran.si - Vse o poskusnem delu - Kdaj se lahko sklene, kakšne so omejitve, kaj, če je neuspešno, kdaj delavcu pripade odpravnina?

Informiran.si - Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!