Vprašanje:

Po poteku pogodbe sem delala še 18 dni. Nisem dobila nove. Lahko prekinem z delom brez škode za mene in tožbe od delodajalca?
 

Odgovor:

56. člen Zakona o delovnih razmerjih določa, da se, če je pogodba o zaposlitvi za določen čas sklenjena v nasprotju z zakonom ali kolektivno pogodbo ali če ostane delavec na delu tudi po poteku časa, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, šteje, da je delavec sklenil pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas.

Glede na vaš opis, se tako šteje, da ste z delodajalcem sklenili pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas. To pomeni, da morate delovno razmerje prekiniti oz. odpovedati.

Delodajalcu lahko podate redno odpoved pogodbe o zaposlitvi, ali pa se z delodajalcem sporazumete o sporazumni prekinitvi delovnega razmerja.

e-obrazec - Redna odpoved pogodbe o zaposlitvi s strani delavca

e-obrazec - Predlog za sporazumno razveljavitev pogodbe o zaposlitvi

e-obrazec - Sporazum o razveljavitvi pogodbe o zaposlitvi

V kolikor se delodajalec strinja, lahko odpovedni rok skrajšata.

e-obrazec - Sporazum o skrajšanju odpovednega roka

Delavec je dolžan povrniti delodajalcu škodo, ki jo je na delu ali v zvezi z delom povzročil namenoma ali iz hude malomarnosti. V kolikor bi delodajalec dokazal škodo, ki ste mu jo povzročili, ste vsekakor dolžni to škodo delodajalcu povrniti.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Podrobnosti o pogodbi o zaposlitvi za določen čas, ki jih morda ne poznate, a so zelo pomembne

Informiran.si - Kakšne možnosti ima delavec, ki želi odpovedati pogodbo o zaposlitvi?

Informiran.si - Kakšni so odpovedni roki pri prekinitvi pogodbe o zaposlitvi?

Informiran.si - Kdo odgovarja za povzročeno škodo na delovnem mestu?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!