Vprašanje:

Ali delavcem ob statusni spremembi iz d.d. v d.o.o. vročimo anekse k pogodbi ali moramo vročiti odpoved pogodbe z novo?
 

Odgovor:

V primeru statusne spremembe delodajalca se uporabljajo določila 75. člena Zakona o delovnih razmerjih.

Če pride zaradi pravnega prenosa podjetja ali dela podjetja, izvedenega na podlagi zakona, drugega predpisa, pravnega posla oziroma pravnomočne sodne odločbe ali zaradi združitve ali delitve do spremembe delodajalca, preidejo pogodbene in druge pravice ter obveznosti iz delovnih razmerij, ki so jih imeli delavci na dan prenosa pri delodajalcu prenosniku, na delodajalca prevzemnika.

Podpis nove pogodbe o zaposlitvi načeloma ni nujen, predlagamo pa, da se kljub temu z delavci sklenejo enakovredne pogodbe o zaposlitvi, ki mora ta vsebovati enake pravice in obveznosti, kot jih je vsebovala pogodba o zaposlitvi med delavcem in delodajalcem prenosnikom, če pa se poslabšajo, lahko delavec odpove pogodbo o zaposlitvi kot to določa zakon.

e-obrazec - Pogodba o zaposlitvi

Delavec je tudi brez podpisa nove pogodbe o zaposlitvi, s trenutkom prenosa podjetja ali dela podjetja, v delovnem razmerju z delodajalcem prevzemnikom. 

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdaj lahko delodajalec spremeni pogodbo o zaposlitvi?

Informiran.si - Sprememba pogodbe o zaposlitvi - Kdaj zadošča aneks, kdaj pa je potrebno skleniti novo pogodbo o zaposlitvi? 

Informiran.si - Kako delodajalec poda redno odpoved pogodbe o zaposlitvi? 

Informiran.si - Kakšni so odpovedni roki pri prekinitvi pogodbe o zaposlitvi? 

Informiran.si - Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine? 

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!