Vprašanje:

Delam na bencinskem servisu, ki je odprt vsak dan. Mi pripadajo prosti vikendi in koliko?
 

Odgovor:

Vsekakor bi morali preveriti določila in opredelitve delovnega časa v vašem primeru. V ta namen bi morali preveriti določila vaše pogodbe o zaposlitvi. Predvidevamo pa, da se v vašem primeru poleg določil Zakona o delovnih razmerjih uporabljajo tudi določila Kolektivne pogodba dejavnosti trgovine Slovenije.

Zakon o delovnih razmerjih ne določa sobote ali nedelje kot dela prost dan, določa pa da ima delavec v obdobju sedmih zaporednih dni pravico do počitka v trajanju najmanj 24 neprekinjenih ur.

Če mora delavec zaradi objektivnih, tehničnih in organizacijskih razlogov delati na dan tedenskega počitka, se mu zagotovi tedenski počitek na kakšen drug dan v tednu.

Minimalno trajanje tedenskega počitka se upošteva kot povprečje v obdobju 14 zaporednih dni.

Po določilih Kolektivne pogodba dejavnosti trgovine Slovenije, ki delovni čas določa natančneje, je delovni čas praviloma razporejen na pet (5) oziroma šest (6) delovnih dni na teden. Polni dnevni delovni čas v primeru petdnevnega delavnika je praviloma osem (8) ur, v primeru šestdnevnega delavnika pa praviloma šest (6) ur in štirideset (40) minut.

Pred začetkom koledarskega oziroma poslovnega leta delodajalec določi letni razpored delovnega časa in o tem obvesti delavce in sindikate pri delodajalcu, vsaj petnajst (15) dni pred začetkom leta.

Letni razpored delovnega časa vsebuje vsaj:

  • število delovnih dni v tednu za delavce v posamezni organizacijski enoti,
  • vrsto in obliko delovnega časa.

Z letno razporeditvijo delovnega časa je potrebno z enakomerno ali neenakomerno razporeditvijo delovnega časa delavcem, ki imajo sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za polni delovni čas, zagotoviti največ toliko delovnih dni, da bodo v skladu z zakonom in to kolektivno pogodbo imeli zagotovljen polni delovni čas.

Delodajalec in delavec lahko v pogodbi o zaposlitvi določita, da se delovni čas za vsak teden in za posameznega delavca določi s tedenskim razporedom delovnega časa.

Delodajalec je dolžan delavca o tedenskem razporedu delovnega časa obvestiti najmanj dva (2) delovna dneva pred pričetkom dela po tedenskem razporedu.

O tedenskem razporedu delovnega čas mora biti delavec obveščen na svojem delovnem mestu. Če je delavec v času objave tedenskega razporeda delovnega časa odsoten, se je dolžan pri delodajalcu informirati o tedenskem razporedu delovnega časa, ki velja zanj po zaključku njegove odsotnosti.

Od 1.1.2018, so se začele uporabljati tudi spremembe kolektivne pogodbe, ki urejajo spremembe glede dela v nedeljo.

Po novem lahko delavec z letnim razporedom delovnega časa delavcu odredi delo v nedeljo za največ 2 nedelji v mesecu in največ 15 nedelj v letu.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!