Vprašanje:

Delam v javni upravi, popoldne pa pomagam v domačem podjetju. Je zame bolje podjemna pogodba ali popoldanski s.p.?
 

Odgovor:

Kaj je najboljše izbira v vašem primeru je glede na podane informacije težko oceniti. Predvsem je to odvisno od narave dela, dela, ki ga opravljate, časovnih okvirjev glede opravljanja dela in višine plačila.

V kolikor gre za opravljanje brezplačnega dela v omejenem obsegu, za manjše podjetje, katerega lastnik je vaš družinski član, je ena od možnosti tudi kratkotrajno delo.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kaj je in kaj ni delo na črno?

Informiran.si - Katere so najpogostejše napake pri sklepanju podjemne pogodbe?

Informiran.si - Kaj je podjemna pogodba in čemu je namenjena?

Informiran.si - Kdaj delavec ne sme biti "zaposlen" preko podjemne / avtorske pogodbe ali s.p.-ja?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!