Vprašanje:

Delodajalec ne dovoli uporabe mikrovalovne ali štedilnika za gretje prehrane na delovnem mestu. Oboje je last delodajalca.
 

Odgovor:

Kolikor razumemo ne gre manjšo kuhinjo, katere uporabo delodajalec omogoča svojim zaposlenim in ne za omogočanje prehrane na delovnem mestu.

Tovrstna boniteta ni obvezna s strani delodajalca po določilih Zakon o delovnih razmerjihdelodajalca pa bi zavezovala, če bi bilo to določeno v njegovih internih aktih, pravilnikih, ali če bi to določala vaša pogodba o zaposlitvi.

Kljub temu pa lahko, v kolikor smatrate, da gre za kršitev s strani delodajalca, kontaktirate pristojni  Inšpektorat za delo.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!