Vprašanje:

Sorazmerni regres. 1.1. - 6.8. Delodajalcu 1, sem vrnil 4.9/12 regresa. Novi delodajalec mi je izplačal samo 4/12. 
 

Odgovor:

V kolikor imate v koledarskem letu več delodajalcev, je vsak od delodajalcev dolžan delavcu omogočiti sorazmerni del dopusta in sorazmerni del regresa.

Torej vam vsak od delodajalcev dolguje 1/12 dopusta in 1/12 regresa za vsak mesec dela pri njemu v konkretnem koledarskem letu.

Pri izračunu sorazmernega dela, se upoštevajo polni meseci. Prvi delodajalec vam tako dolguje 8/12, drugi pa 4/12 dopusta in regresa.

Izplačilo regresa s strani drugega delodajalca je tako pravilno.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najpogostejša vprašanja o regresu

Informiran.si - Zamuda pri izplačilu regresa

Informiran.si - Kako izterjati neplačan račun, plačo, regres... (preko izvršbe na podlagi verodostojne listine)?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!