Vprašanje:

Delo ob nedeljah za mame, ki imajo otroka do treh let. Lahko delodajalec da v podpis, da bomo delale?
 
 

Odgovor:

Predvidevamo, da se vprašanje nanaša na nadurno delo, ne na redno delo. Kaj je smatramo kot redno delo, je opredeljeno v vašo pogodbi o zaposlitvi, morebitnih internih aktih delodajalca, ter kolektivni pogodbi, ki velja za vašega delodajalca.

Po določilih 185. člena Zakona o delovnih razmerjih lahko delodajalec delavcu, ki neguje otroka, starega do treh let, naloži opravljanje nadurnega dela ali dela ponoči samo z njegovim predhodnim pisnim soglasjem. Če delavec to soglasje poda, mu delodajalec lahko naloži opravljanje nadurnega dela. 

e-obrazec - Soglasje delavca za nočno in/ali nadurno delo

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdo in kdaj lahko opravlja nadurno delo?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!