Vprašanje:

Opravil sem izobraževanje. Zaradi odpoved želi delodajalec vračilo teh stroškov. Moram plačati? Nikjer se nisem strinjal s plačilom.
 
 

Odgovor:

Delodajalec lahko zahteva vračilo stroškov izobraževanja, če je tako določeno v pogodbi o izobraževanju, ki ste jo sklenili z delodajalcem.

e-obrazec - Pogodba o izobraževanju delavca v interesu delodajalca

V kolikor pogodbe niste podpisali, je lahko podlaga za vračilo kolektivna pogodba, ki velja v vašem primeru, interni akt delodajalca ali vaša pogodba o zaposlitvi.

Od delodajalca zahtevajte pisni zahtevek za vračilo stroškov oz. navedbo pravne podlaga, na podlagi katere zahteva vračilo stroškov izobraževanja. V kolikor pravna podlaga dejansko obstaja ste dolžni stroške izobraževanja vrniti, če tako je tako določeno v tej podlagi. V nasprotnem primeru stroškov izobraževanja niste dolžni vrniti.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!