Vprašanje:

Zadnja 3 leta sem vsako leto na bolniški nad 90 dni. Mi pripada solidarnostna pomoč, kot je navedeno v pogodbi delodajalca?
 

Odgovor:

Zakon o delovnih razmerjih, najširša zakonska podlaga za delovna razmerja, ne ureja izplačila solidarnostnih pomoči. To področje je urejeno v posameznih kolektivnih pogodbah oz. internih aktih delodajalca.

V kolikor kolektivna pogodba, interni akt delodajalca ali interni akt sindikata, v katerega ste vključeni, določa izplačilo solidarnostne pomoči, ste do izplačila upravičeni, pod pogoji, ki so določeni v tem aktu.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!