Vprašanje:

Se lahko podaljša odpovedni rok, če si na bolniški in nastopiš na delo vsaj 1 dan pred iztekom odpovednega roka?
 

Odgovor:

Odpovedni rok se podaljša v kolikor je delavec ob poteku odpovednega roka odsoten z dela zaradi začasne nezmožnosti za delo zaradi bolezni ali poškodbe in če mu je odpovedana pogodba o zaposlitvi iz poslovnega razloga ali iz razloga nesposobnosti.

V tem primeru delavcu preneha delovno razmerje, ko se delavec vrne na delo oziroma bi se moral vrniti na delo, najkasneje pa s potekom šestih mesecev po izteku odpovednega roka.

V vseh ostalih primerih prenehanja pogodbo o zaposlitvi, bolniška odsotnost ne vpliva na prenehanje delovnega razmerja.

V primeru, ki ga navajate, ko se delavec vrne na delo 1 dan pred iztekom odpovednega roka, pa bolniška odsotnost v nobenem primeru ne vpliva na čas prenehanja delovnega razmerja.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kakšni so odpovedni roki pri prekinitvi pogodbe o zaposlitvi?

Informiran.si - Kako delodajalec poda redno odpoved pogodbe o zaposlitvi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!