Vprašanje:

Kdo izplačuje solidarnostno pomoč? Mi pripada, čeprav nisem v sindikatu?

 

Odgovor:

Izplačilo solidarnostne pomoči ne opredeljuje Zakon o delovnih razmerjih, ampak je to področje urejeno v posameznih kolektivnih pogodbah oz. internih aktih delodajalca.

Za konkreten odgovor je potrebno preveriti vsebino morebitne kolektivne pogodbe in internih aktov, ki veljajo za vašega delodajalca.

Predlagamo, da to preverite pri svojem delodajalcu oz. sindikatu. Običajno izplačilo solidarnostne pomoči bremeni delodajalca. Izplačilo solidarnostne pomoči, ki jo izplača sindikat iz svojega solidarnostnega sklada, pa običajno velja le za člane sindikata, njeno izplačilo pa je opredeljeno v internih aktih sindikata.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!