Vprašanje:

V kolikem času je podjetje dolžno odgovoriti na prošnjo za delo v eni izmeni? Priložena so priporočila vrtca in pediatra. 
 

Odgovor:

Po določilih Zakona o delovnih razmerjih mora delodajalec delavcem omogočiti lažje usklajevanje družinskih in poklicnih obveznosti.

Ne določa pa roka, v katerem bi moral staršu zagotoviti delo le v eni izmeni (izjema je delo v nočni izmeni), niti roka, v katerem bi moral delodajalec delavcu na takšno prošnjo odgovoriti.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!