Vprašanje:

Menjala sem stalno prebivališče, vendar mi delodajalec ne izplača celotnih potnih stroškov. 
 

Odgovor:

V kolikor se strošek za prevoz na delo in z dela naknadno poveča zaradi razlogov na strani delavca, ima delavec pravico do povračila tako povečanega stroška za prevoz na delo in z dela, le če je tako določeno v kolektivni pogodbi na ravni dejavnosti oziroma če se tako sporazume z delodajalcem (130. člen Zakona o delovnih razmerjih).

e-obrazec - Aneks k pogodbi o zaposlitvi - sprememba naslova delavca

Do povišanega nadomestila potnih stroškov ste tako upravičeni le, če se tako sporazumeta z delodajalcem, oz. če tako določa vaša kolektivna pogodba.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Katere so najpomembnejše pravice delavca, ki jih mora delodajalec upoštevati?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!