Vprašanje:

 

Odgovor:

Zakon o delovnih razmerjih ne določa izrecno, ali se pogoji za odmero dopusta določajo kot obstajajo ob izdaji odločbe o odmeri letnega dopusta ali kot bodo izpolnjeni v koledarskem letu, za katerega se odmerja dopust.

Nekatere kolektivne pogodbe imajo to določbo opredeljeno v svojih določilih, tako da bi bilo potrebno preveriti, kaj določa kolektivna pogodba, ki velja za vas.

V kolikor to ni določeno v vaši kolektivni pogodbi, pa načeloma velja, da se upošteva opredelitev, ki je ugodnejša za delavca. Torej, da se upoštevajo kriteriji, ki bodo izpolnjeni v koledarskem letu, za katerega se odmerja dopust. Torej da delavcu upoštevate dopust že v letu, v katerem bo dopolnil pogoj za status starejšega delavca.

e-obrazec - Sklep o določitvi letnega dopusta

Več informacij najdete spodaj: 

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!