Vprašanje:

 

Odgovor:

Zakon o delovnih razmerjih ne določa izrecno, ali se pogoji za odmero dopusta določajo kot obstajajo ob izdaji odločbe o odmeri letnega dopusta ali kot bodo izpolnjeni v koledarskem letu, za katerega se odmerja dopust.

Nekatere kolektivne pogodbe imajo to določbo opredeljeno v svojih določilih, tako da bi bilo potrebno preveriti, kaj določa kolektivna pogodba, ki velja za vas.

V kolikor to ni določeno v vaši kolektivni pogodbi, pa načeloma velja, da se upošteva opredelitev, ki je ugodnejša za delavca. Torej, da se upoštevajo kriteriji, ki bodo izpolnjeni v koledarskem letu, za katerega se odmerja dopust. Torej da delavcu upoštevate dopust že v letu, v katerem bo dopolnil pogoj za status starejšega delavca.

e-obrazec - Sklep o določitvi letnega dopusta

Več informacij najdete spodaj: 

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!