Vprašanje:

Zaposlena sem za polni delovni čas. Delodajalec želi, da zdaj delam 120 ur in razliko prinesem nazaj? Je to dovoljeno?
 

Odgovor:

Ne. V kolikor se pogodba delovno razmerje za polni delovni čas spremeni v delovno razmerje za krajši delovni čas, morata delavec in delodajalec skleniti novo pogodbo o zaposlitvi.

e-obrazec -  Pogodba o zaposlitvi

Delavec je namreč dolžan opravljati delo, kot je določeno v pogodbi o zaposlitvi, delodajalec pa je dolžan delavca plačati skladno z določili v pogodbi o zaposlitvi.

Ureditev, kjer bi dejansko opravljali delo za krajši delovni čas ter višek plačila v gotovini vrnili delodajalcu tako ni niti ustrezna.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdaj lahko delodajalec spremeni pogodbo o zaposlitvi?

Informiran.si - Sprememba pogodbe o zaposlitvi - Kdaj zadošča aneks, kdaj pa je potrebno skleniti novo pogodbo o zaposlitvi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!