Vprašanje:

Moram na aneks k pogodbi o zaposlitvi, ki določa znižanje osnovne plače, odgovoriti, tudi če aneksa ne bom podpisal?
 

Odgovor:

Načeloma ne. Spremembe dogovorjene v aneksu k pogodbi veljajo, v kolikor se z njimi strinjajo obe stranki. Torej spremembe veljajo le, v kolikor aneks podpišeta obe pogodbeni stranki.

Aneksa niste dolžni podpisati. Dokler ne podpišete aneksa k pogodbi, veljajo določila in višina plače, kot je določeno v pogodbi o zaposlitvi.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdaj lahko delodajalec spremeni pogodbo o zaposlitvi?

Informiran.si - Sprememba pogodbe o zaposlitvi - Kdaj zadošča aneks, kdaj pa je potrebno skleniti novo pogodbo o zaposlitvi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!