Vprašanje:

Lahko delodajalec naloži delovno obveznost - 9 zaporednih dni, starejšemu delavcu - 58 let?
 

Odgovor:

Zakon o delovnih razmerjih določa, da delodajalec starejšemu delavcu (nad 55 let), brez njegovega pisnega soglasja, ne sme odrediti nadurnega ali nočnega dela.

Za nadurno delo se šteje delo preko polnega delovnega časa.

Pri tem mora delodajalec upoštevati tudi določbe o minimalnem (tedenskem) počitku.  Delavec ima v obdobju sedmih zaporednih dni,  pravico do počitka v trajanju najmanj 24 neprekinjenih ur. Če mora delavec zaradi objektivnih, tehničnih in organizacijskih razlogov delati na dan tedenskega počitka, se mu zagotovi tedenski počitek na kakšen drug dan v tednu. Minimalno trajanje tedenskega počitka, določeno v prvem odstavku tega člena, se upošteva kot povprečje v obdobju 14 zaporednih dni.

V kolikor gre za nadurno delo, zunaj rednega delovnega časa, mora delodajalec od delavca pridobiti pisno soglasje.

e-obrazec - Soglasje delavca za nočno in/ali nadurno delo

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdo in kdaj lahko opravlja nadurno delo?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!