Vprašanje:

Zaposlen sem v banki. Skoraj 6 mesecev sem v bolniškem staležu. Mi pripada solidarnostna pomoč od države?

 

Odgovor:

Solidarnostne pomoči za delavca v primeru bolniške odsotnosti ni opredeljena na ravni zakona, ampak je opredeljena v posameznih kolektivnih pogodbah in internih aktih delodajalcev.

Kolektivna pogodba dejavnosti bančništva Slovenije solidarnostno pomoč opredeljuje v 72. členu.

Glede na te določbe o solidarnostni pomoči v primeru daljše bolezni delavca, v primeru izjemnih socialnih težav delavca in njegove družine ali v primeru telesne okvare delavca odloči delodajalec na predlog sindikata ali delavca.

Za dodelitev solidarnostne pomoči se tako obrnite neposredno na svoj sindikat oz. svojega delodajalca.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!