Vprašanje:

Sem v bolniški. Na moje mesto vodje so postavili nekoga drugega. Je to skladno z zakonom in kaj v tem primeru narediti?
 

Odgovor:

Iz opisa, ki ste ga navedli ni razbrati nepravilnosti.

Kljub bolniški odsotnosti, je vaša pogodba še vedno veljavna in po poteku bolniške odsotnosti se boste vrnili na staro delovno mesto in opravljali delovne naloge, kot je to določeno v vaši pogodbi o zaposlitvi.

Delodajalec lahko za nadomeščanje, za čas delavčene odsotnosti, sklene pogodbo o zaposlitvi z drugim delavcem. Prav tako lahko, v kolikor z zakonom ali kolektivno pogodbo ni določeno drugače, delodajalec z namenom ohranitve zaposlitve ali zagotovitve nemotenega poteka delovnega procesa, za nadomeščanje začasno odsotnega delavca, drugemu delavcu pisno odredi začasno opravljanje njegovega dela. 

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!