Vprašanje:

Kje lahko preverim za koliko časa me je delodajalec zaposlil, glede na to da nisem dobila še nove pogodbe?
 

Odgovor:

Podatke o trajanju vaše zaposlitve najdete v vaši pogodbi o zaposlitvi. Čas, za katerega je sklenjena pogodba o zaposlitvi, je ena od obveznih sestavin pogodbe o zaposlitvi po 31. členu Zakona o delovnih razmerjih.

Delavec lahko kadarkoli od delodajalca zahteva, da mu izroči njegov izvod pogodbe o zaposlitvi. Glede na vsebino vprašanja sklepamo, da vam je zadnja pogodba o zaposlitvi potekla, nove pogodbe o zaposlitvi pa še niste prejeli.

56. člen Zakona o delovnih razmerjih, da se šteje, če ostane delavec na delu tudi po poteku časa, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, da je delavec sklenil pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas.

Tako se šteje, da se je v tem primeru vaše delovno razmerje spremenilo v delovno razmerje za nedoločen čas.

e-obrazec - Poziv delavca delodajalcu za izstavitev pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Podrobnosti o pogodbi o zaposlitvi za določen čas, ki jih morda ne poznate, a so zelo pomembne

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

Kje lahko preverim za koliko časa me je delodajalec zaposlil glede na to da nisem dobila še nove pogodbe 
POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!