Vprašanje:

Se lahko prijavim na ZRSZ v primeru, da mi poteče pogodba za določen čas in ne podpišem nove?
 

Odgovor:

Predvidevamo, da se vprašanje nanaša na uveljavljanje pravice do nadomestila za brezposelnost.

Da. Do denarnega nadomestila za brezposelnost ste upravičeni, če ste bili pred nastankom brezposelnosti zavarovani za brezposelnost najmanj 9 mesecev v zadnjih 24 mesecih (6 mesecev, če ste mlajši od 30 let) in vam delovno razmerje ni prenehalo po vaši krivdi ali volji.

Potek delovnega razmerja sklenjenega za določen čas (četudi vi niste želeli podaljšanja delovnega razmerja) se ne šteje za prenehanje delovnega razmerja po vaši krivdi.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Podrobnosti o pogodbi o zaposlitvi za določen čas, ki jih morda ne poznate, a so zelo pomembne

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!