Vprašanje:

Delodajalec je na moje mesto zaposlil novo delavko. Mene je premestil na slabše plačano mesto brez razloga. Kaj naj storim?
 

Odgovor:

Naziv delovnega mesta oz. vrsta dela, s kratkim opisom dela, ki ga mora delavec opravljati, ter določilo o znesku osnovne plače delavca sta obvezni sestavini vsake pogodbe o zaposlitvi.

V kolikor se določila pogodbe o zaposlitvi spremenijo, morata delodajalec in delavec določila skleniti bodisi s podpisom aneksa, oz. s podpisom nove pogodbe o zaposlitvi, kot to velja v vašem primeru.

V kolikor se tako s spremembami ne strinjate, ne podpišite nove pogodbe o zaposlitvi. V kolikor nove pogodbe o zaposlitvi ne podpišete, veljajo določila stare pogodbe o zaposlitvi.

V kolikor smatrate da je prišlo do kršitev na strani delodajalca, predlagamo da podate prijavo na Inšpektorat za delo, oz. vložite tožbo na pristojno delovno sodišče.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Sprememba pogodbe o zaposlitvi - Kdaj zadošča aneks, kdaj pa je potrebno skleniti novo pogodbo o zaposlitvi?

Informiran.si - Kdaj lahko delodajalec spremeni pogodbo o zaposlitvi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!