Vprašanje:

Mi lahko delodajalec v šolstvu ne podaljša pogodbe, ker sem noseča in na bolniški, ter zaposli novega delavca?
 

Odgovor:

Za presojo o tem, ali je v vašem primeru prišlo do kršitev na strani delodajalca, bi potrebovali več informacij.

Na podlagi informacij, ki ste jih podali pa lahko omenimo, da vaša bolniška oz. porodniška odsotnost delodajalca ne zavezuje k podaljšanju pogodbe o zaposlitvi za določen čas.

V tem primeru namreč ne gre za prekinitev pogodbe o zaposlitvi, ampak za iztek delovnega razmerja sklenjenega za določen čas, ki ga nobena od strank (ne delodajalec, ne delavec) nista dolžna podaljšati, v kolikor tega ne želita.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Podrobnosti o pogodbi o zaposlitvi za določen čas, ki jih morda ne poznate, a so zelo pomembne

Informiran.si - Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!