Vprašanje:

Lahko vozniku avtobusa, po premestitvi v pisarno zaradi bolezni, delodajalec zniža plačo, ki jo je imel prej?
 

Odgovor:

Sicer v vprašanju niste opredelili natančno, vendar predvidevamo, da gre v vašem primeru za prerazporeditev na ustrezno delovno mesto, skladno z odločbo invalidske komisije.

O ugotovljeni invalidnosti izda Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje odločbo, ki jo mora delodajalec spoštovati.

Glede na omejitve o Vaši preostali delovni zmožnosti Vas mora tako delodajalec razporediti na ustrezno delovno mesto.

V kolikor gre za drugačno delovno mesto, za katero je po notranjih in ostalih aktih predvidena drugačna plača, je možno tudi drugačno plačilo, saj ste plačani glede na delo na novem delovnem mestu.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!