Vprašanje:

Koliko je minimalna neto plača in zakaj imam v pogodbi še kar 548 EUR bruto?

Odgovor:

Minimalna plača za polni delovni čas trenutno (od 1.1.2017) znaša 804,96 EUR bruto (cca 613 EUR).

Predlagamo, da delodajalca opozorite in ga pozovete k podpisu aneksa k pogodbi o zaposlitvi.

Tudi v kolikor z delodajalcem pravega zneska plače ne bosta obelodanila s podpisom aneksa ali nove pogodbe, ste upravičeni do minimalne plače določene v zakonu, ne do minimalne plače določene v vaši trenutni pogodbi o zaposlitvi, torej do zneska, ki ga omenjate.

Več o tem si lahko preberete v spodnjem članku:

Informiran.si - Nova minimalna plača po 1.1.2016

Informiran.si - Kdaj lahko delodajalec spremeni pogodbo o zaposlitvi?

Informiran.si - Sprememba pogodbe o zaposlitvi - Kdaj zadošča aneks, kdaj pa je potrebno skleniti novo pogodbo o zaposlitvi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!