Vprašanje:

Delavec ni podpisal pogodbe za določen čas (hoče pogodbo za nedoločen čas). Delo še naprej opravlja. Kaj storiti? Ga lahko odjavim?
 

Odgovor:

Pogodba o zaposlitvi se sklene s sporazumom obeh pogodbenih strank. V kolikor ena od strank pogodbe ne želi skleniti, pogodbeno razmerje ne more biti sklenjeno.

Delavcu, ki je zaposlen s pogodbo za določen čas, se delovno razmerje izteče, ko se izteče pogodba o zaposlitvi. Po tem času morate delavca odjaviti iz delovnega razmerja.

V kolikor se trenutno veljavna pogodba še ni iztekla, bo z iztekom pogodbe o zaposlitvi delovno razmerje prenehalo. Delavcu izročite obvestilo o poteku pogodbe in delavca odjavite iz obveznih zavarovanj.

e-obrazec - Obvestilo o prenehanju veljavnosti pogodbe o zaposlitvi, sklenjene za določen čas

V kolikor je delovno razmerje že poteklo in delavec opravlja delo brez veljavne pogodbe o zaposlitvi, pa se šteje, da je delodajalec sklenil delovno razmerje za nedoločen čas in tako upravičeno lahko zahteva sklenite pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas na podlagi 56. člena ZDR-1:

56. člen
(posledice nezakonito sklenjene pogodbe o zaposlitvi za določen čas)

Če je pogodba o zaposlitvi za določen čas sklenjena v nasprotju z zakonom ali kolektivno pogodbo ali če ostane delavec na delu tudi po poteku časa, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, se šteje, da je delavec sklenil pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas.

 

e-obrazec - Pogodba o zaposlitvi

 

V kolikor na to ne pristanete, vas lahko pozove na izstavitev pogodbe za nedoločen čas, v kolikor na to ne pristanete, pa lahko sklenitev pogodbe za nedločen čas iztoži na pristojnem delovnem sodišču.

 

e-obrazec - Poziv delavca delodajalcu za izstavitev pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas - delo po poteku pogodbe za določen čas

 

Več informacij najdete spodaj:

 

Informiran.si - Podrobnosti o pogodbi o zaposlitvi za določen čas, ki jih morda ne poznate, a so zelo pomembne

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!