Vprašanje:

Imam 27 let delovne dobe, od tega 13 pri zadnjem delodajalcu. Mi pripada jubilejna nagrada? Delodajalec pravi da ne, ker ni kolektivne pogodbe.
 

Odgovor:

V kolikor za delodajalca ne velja nobena kolektivna pogodba ima prav.

Zakon o delovnih razmerij namreč ne ureja izplačila jubilejnih nagrad. Jubilijne nagrade in njihovo izplačilo urejajo posamezne kolektivne pogodbe.

V kolikor za delodajalca ne velja kolektivna pogodba, oz. kolektivna pogodba ne določa izplačila jubilejne nagrade, vam jubilejna nagrada ne pripada.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!