Vprašanje:

22.12.2016 smo dobili nove pogodbe o zaposlitvi. Želijo da podpišemo pogodbo takoj. Sicer sledi v 5 dneh odpoved.
 

Odgovor:

Delodajalec mora delavcu izročiti pisni predlog pogodbe o zaposlitvi praviloma tri dni pred predvideno sklenitvijo, pisno pogodbo o zaposlitvi pa ob njeni sklenitvi.

e-obrazec - Pogodba o zaposlitvi

e-obrazec - Obvestilo o predložitvi pisnega predloga pogodbe o zaposlitvi

Torej bi vam moral delodajalec najprej predložiti predlog pogodbe o zaposlitvi, za preučitev katerega morate imeti vsaj 3 dni časa za preučitev.

V kolikor ne podpišete nove pogodbe o zaposlitvi seveda velja stara pogodba.

V kolikor obstajajo za to razlogi, pa vam lahko delodajalec poda odpoved, pri čemer vam pripadajo pravice, skladno z vrsto odpovedi, ki jo poda delodajalec.

Več lahko preberete v spodnjem članku:

Informiran.si - Kako poteka sklenitev pogodbe o zaposlitvi?

Informiran.si - Kdaj lahko delodajalec spremeni pogodbo o zaposlitvi?

Informiran.si - Sprememba pogodbe o zaposlitvi - Kdaj zadošča aneks, kdaj pa je potrebno skleniti novo pogodbo o zaposlitvi?

Informiran.si - Kako delodajalec poda redno odpoved pogodbe o zaposlitvi?

Informiran.si - Kaj morate nujno vedeti, preden se odločite za sporazumno prekinitev pogodbe o zaposlitvi.

Informiran.si - Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!